Vállalkozásbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 27. csütörtök, Zita

Több pénzt kapnak a szociális foglalkoztatók

Mintegy ötmilliárd forint többlettámogatást biztosít a kormány a megváltozott munkaképességűeket alkalmazó akkreditált foglalkoztatóknak – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. Hamzsabégi utcai székhelyén.

Tavaly decemberben 900 millió forintnyi egyszeri fejlesztési támogatásban részesültek a fogyatékossággal élő, egészségkárosodott és megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató vállalkozások – mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón. Elhangzott, hogy emellett az elmúlt években az egy főre jutó éves támogatás mértéke 1,12 millió forint volt, ami idén 15 százalékkal, 1,288 millió forintra emelkedett a minimálbér emelésének köszönhetően. 2017-től a megváltozott munkaképességűeket alkalmazó akkreditált foglalkoztatóknak juttatott keret is nőtt - 34 milliárd forintól 39 milliárd forintra -, áprilistól pedig a szociális ellátásban részesülő 6600 fő számára indul fejlesztő foglalkozás, amely segíti integrálódásukat a társadalomba és a munkaerőpiacra. A kormány mindezzel azt szeretné elérni, hogy egyre több vállalat foglalkoztassa a munkaerőpiac ezen szegmensét.

Molnár László, Újbuda alpolgármestere a sajtóeseményen hangoztatta, a kerület élen jár a szociális foglalkoztatásban. A 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. 170 főt foglalkoztat, a munkavállalókat a parkrendezés és a kötészet területén alkalmazzák. Egyebek mellett ezért is nyerte el az önkormányzat tavaly a fogyatékos barát munkahely címet. A kft. ügyvezetője, Lőrincz Gergely kiemelte, a támogatásoknak köszönhetően tavaly több fejlesztést tudtak megvalósítani, megépült például egy akadálymentes rámpa, két vizes blokkot pedig felújítottak és akadálymentesítettek. - A már folyósított és a leendő támogatásoknak köszönhetően a fogyatékosokat foglalkoztató vállalatok képesek minden munkahelyet megtartani, és bővíteni azok számát – tette hozzá.

T. K.

LEGFRISSEBB
×

Mindent a közösségi finanszírozásról a Spin-Off Klubban  

A közösségi finanszírozás, a crowdfounding viszonylag új, de egyre népszerűbb téma a startupok körében. Ennek témáját járta körbe a legutóbbi Spin-Off Klub is, amelyen sikerekről és kudarcokról egyaránt szólt az OXO Labs kommunikációs és marketing igazgatója Boros Regina.