Vállalkozásbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 23. hétfő, Kelemen, Klementina

APEH: A számlatömbökről

APEH: A számlatömbökről

A 2007. január 1-től életbe lépett változás értelmében a nyomtatványok gyártóinak az APEH-tól kell kérniük a sorszámintervallumot a szigorú számadású nyomtatványok gyártásához. 2008. január 1-től kizárólag a 2007. január 1. után legyártott, már az új sorszámintervallummal ellátott számla- és nyugtatömbök használhatók. 

Még a régi szabályok szerint 2006. december 31-ig legyártott számla- és nyugtatömböket 2007. első félévében, június 30-ig forgalomba lehetett hozni, de július 1-től már csak a 2007-ben gyártott tömbök forgalmazhatók. 
A megvett régi bizonylattömböket a vevők 2007. december 31-ig még használhatják, azt követően azonban akkor is le kell zárni őket, ha még tartalmaznak kitöltetlen lapokat. A lezárt számla- és nyugtatömböket kidobni azonban nem szabad, mert a bizonylat- megőrzési kötelezettség ezekre is vonatkozik. 

2008-tól a régi formátumú számozással ellátott számla- és nyugtatömbök érvénytelenek, tehát vevőként sem lehet elfogadni őket, mert ÁFA levonási jogra sem jogosítják a vevőt. 
A 2008-ban használható, kiadott sorszámintervallumok megtalálhatók az APEH honlapján az Adatbázisok lekérdezése menüpont alatt.

APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága (2007. 11. 30.)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×