Vállalkozásbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 1. kedd, Elza

Áprilisi adózási határidők

Adózás áprilisban.

Április 14., hétfő
A kifizető, munkáltató eddig fizeti meg az általa levont különadó- és személyi jövedelemadó előleget, vagy magát a levont személyi jövedelemadót.

Szintén eddig fizeti meg a járulékokat: az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot, a magánnyugdíj-pénztári tagdíjat, a fizetendő társadalombiztosítási járulékot, az egészségügyi hozzájárulást, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást, a munkaadói és munkavállalói járulékot, a baleseti járulékot, a START-kártyával rendelkező foglalkoztatott után a 0/15/25 % járulékot, korkedvezményre jogosító munkakört betöltő személy után a korkedvezmény-biztosítási járulékot.

Az egyéni vállalkozó és a társas vállalkozó után a vállalkozás eddig fizeti meg a vállalkozói járulékot. E kötelezettségekről a foglalkoztató a 0808-as, az egyéni vállalkozó magáról a 0858-as számú bevallást adja be, kizárólag elektronikus formában.

A kiegészítő tevékenységet végző egyéni vállalkozó az egészségügyi szolgáltatói járulékot eddig fizeti meg.

A biztosított őstermelők is a 0858-as számú adóbevallást adják be elektronikus úton a negyedévente fizetendő járulékaikról.

Az egyéni vállalkozó április 12-ig fizeti be az előleget, akár az általános szabályok szerint, akár átalányadóval adózik. Az evás vállalkozások is most fizetik be a negyedéves előleget.

Április 15., kedd
Az ÁFA törvényben meghatározott új közlekedési eszközt értékesítő adózó a 0888-as számú nyomtatványon adatszolgáltatást ad.

Április 21., hétfő
Havi és negyedéves társasági adóelőleg befizetés, havi bevallók környezetvédelmi termékdíj befizetése, játékadó befizetése és bevallása a 0878-as bevalláson, havi és negyedéves ÁFA befizetése és bevallása, 0801-es havi és negyedéves bevallás benyújtása, fogyasztói árkiegészítés és költségvetési támogatás igénylése a 0811-es nyomtatványon.

Az Európai Közösségből történő beszerzés esetén meghatározott adóalanyok 0886-os számú bevallásának benyújtása, az Európai Közösség más tagállamából személygépkocsinak nem minősülő új közlekedési eszköz beszerzésekor a közösségi adószámmal nem rendelkezők 0887-es számú bevallása.

Április 30., szerda
A környezetvédelmi termékdíj előleg befizetése és bevallása.

APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága (2008. 03. 11.)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×