Vállalkozásbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 10. péntek, Amália

Februári adóbevallási határidők - APEH

Február 15-én esedékes az egyéni vállalkozóknak a vállalkozói jövedelmük megállapítását is tartalmazó 0553 számú személyi jövedelemadó bevallása, illetve egyszerűsített vállalkozói adó választása esetén a 0543-as számú eva bevallása.

Február 15-én esedékes az egyéni vállalkozóknak a vállalkozói jövedelmük megállapítását is tartalmazó 0553 számú személyi jövedelemadó bevallása, illetve egyszerűsített vállalkozói adó választása esetén a 0543-as számú eva bevallása. Az egyéni vállalkozók mellett ezen a napon tesz személyi jövedelemadó bevallást az a nem vállalkozó magánszemély is, aki ÁFA köteles tevékenységet végez a 0553.as számú nyomtatványon.

Ezzel egyidejűleg kell a költségvetéssel szemben fennálló kötelezettségekről és követelésekről is számot adni a 0507-es bevallásban. Ha a 0507-es bevallás nulla adattartalmú lenne, a magánszemély bevallást helyettesítő nyilatkozatot tehet a személyi jövedelemadó, illetve az eva bevallásán. A költségvetéssel szemben nem csak egyéni vállalkozónak lehet fennálló kötelezettsége, hanem például mezőgazdasági őstermelőnek vagy magánszemély munkáltatónak is.

A nem magánszemély adózók a költségvetéssel elszámolandó kötelezettségeit a 0503-as számú bevalláson teljesítik, ha éves bevallási kötelezettség alá tartoznak.

Az ÁFA körbe tartozó társasházak február 15-ig nyújtják be a 0541 számú bevallást a társasház saját adómegállapítási kötelezettsége alá eső jövedelmeiről.

Február 15-ig nyújtja be az ÁFA tekintetében éves adómegállapítással érintett adózó az U0565/650/651-es ÁFA bevallást, és pénzügyileg rendezi a kimutatott tételeket. Éves ÁFA bevallást az nyújt be, akinek (az árbevétele összegétől függetlenül) az előző évi összes fizetendő és összes levonható adójának különbözete nem érte el a +/- 250 ezer Ft-ot.

Február 15-én esedékes a rehabilitációs hozzájárulás év közben befizetett előlegei és a tényleges kötelezettség közötti különbözet befizetése is.

H. E. - ÚJBUDA WEB (2006. 02. 01.)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Közös munkáltatói fórum a BKIK-val  

Tizenegyedik alkalommal tartottak munkáltatói fórumot a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) székházában az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft., Budapest Főváros Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, Újbuda Önkormányzata, a BKIK, a BKIK Kézműves Tagozata, valamint a BKIK XI. kerületi tagcsoportjának együttműködésében.