Vállalkozásbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 26. vasárnap, János, Pál

Újbudai Hallgatói Startup Pályázat nyertes pályamunkái

A döntőbe jutott pályázatok:

Sybrillo

Három műegyetemista diák egy olyan eszközt fejlesztett, mely alkalmas az akciókamerás, vagy okostelefonos videózás közben létrejövő kézremegés hatását eltüntetni a felvételről, miközben távirányítható telefonnal, tablettel, továbbá a beépített GPS modul segítségével helymeghatározó fájlokat rendelhetünk a videóinkhoz. A kiegészítőt a legnépszerűbb okostelefonokkal és akciókamerákkal, valamint azok kiegészítőivel tették kompatibilissé.

sybrillo.pptx

fastrrr - Live slow, Sail fastrrr

Egy vitorlás sebességmérőről van szó, amely a kishajós vitorlázásban válthat ki technológiai forradalmat. A GPS mellett mechanikai módon is méri a sebességet, ezzel kiküszöbölve az áramlás GPS-szel mért sebességváltoztató hatását. Az eszköz további szenzorokat is tartalmaz, amelyek a hajók mozgását figyelik, és amelyet a kifejlesztett program képes olvasható, értelmezhető adatokká átalakítani. Az ötlet a nagyhajózásban már ismert fedélzeti számítógép rendszeren alapszik, ám azt 21. századi módon, miniatűr, okostelefon-központú rendszerként továbbgondolva. Az eszköz az összes vitorlázott órát automatikusan menti.

fastrrr.ppt

Scissor

A ruhaüzlet és kultúrpont átalakított second hand, és kezdő kreatívok egyedi, saját tervezésű ruháit forgalmazó kulturális kiállító tér. Profilját döntő részét újrakontextualizált ruhadarabok árusítása, saját kollekciós darabok, és meghívott tervezői munkák adják. A nagyvárosi fiatalokat célzó Scissor árai esetenként a fast fashion üzletek árai alatt maradnak a környezettudatosságnak köszönhetően. A ruhaüzlet modern környezetben alapvetően vintage termékekkel dolgozik, lehetőséget teremt a személyre szabásra, átalakításra. Falait fotósok, vizuális művészek munkáinak kölcsönzi, magazinokat árul, nyitott a közös munkára.

LEDOLA

A két műegyetemi hallgatóból álló vállalkozás két alappillére egy 3D nyomtatással készülő egyedi tervezésű, máris díjnyertes lámpacsalád, és a Videoton Elektro-PLAST Kft.-vel közösen futó projektsorozat, amely háztartási kisgépek fejlesztését célozta meg, többek között orvosok bevonásával. A két alapító a termékek ergonómiájának és formatervének kidolgozását ötvözi a robotika és a beágyazott rendszerfejlesztés területével.

ledola.pptx

Webuni – Bárhol, bármikor

Magyarország első független, bárki által szabadon használható online oktatási platformja (www.webuni.hu) tavaly novemberben indult. A rendszer lehetővé teszi oktatók, szakértők és oktató intézmények számára, hogy online kurzusokat állítsanak elő egy szintén online szerkesztő felületen, és azokat a platform piacterén keresztül kínálják az érdeklődők számára. A rendszer használata a tanulni és oktatni vágyók számára egyaránt ingyenes, a platform víziója, hogy áthidalja a hagyományos oktatás fizikai korlátait, azaz mindenki számára lehetőséget adjon bármilyen tudás elsajátítására, tértől és időtől függetlenül. A bemutatás előtt álló Android és iOS mobilalkalmazásoknak köszönhetően a tanulók által elkezdett kurzusok hordozható eszközeiken offline is megtekinthetőek lesznek.

webuni.pptx

L’AKOMA Zöldségkrémek

A sült, grillezett zöldség-és gombaalapú kenyérfeltét termékcsalád gyártására készülő csapat az ételallergiásoknak, az ételintoleranciában szenvedőknek, valamint az egészséges táplálkozásra törekvőknek kínál a speciális igényeiknek megfelelő és változatos ízvilágú terméket. A hagyományos adalékanyag és tartósítószer-mentes élelmiszerek alapanyagául szolgáló zöldségeket, gombát a környékbeli kistermelőktől szeretnék beszerezni a termési idejüknek megfelelő szezonban, így támogatva a helyi értékeket.

lakoma.pdf

Hand-in-Scan

A kórházi fertőzések visszaszorításában áttörést jelenthet az a helyes kézhigiénét biztosító készülék, amelyet a BME hallgatói már szabadalmaztattak. Az alkoholos kézfertőtlenítés oktatására és ellenőrzésére alkalmas objektív, képfeldolgozáson alapuló berendezés azonnal kiértékeli a kézfertőtlenítés minőségét egy UV fluoreszcens kézfertőtlenítő szer eloszlásának kimutatásával. Az Újbudai Hallgatói Startup Pályázat keretében a csapat célul tűzte ki új típusú jelzőmolekulák fejlesztését, amik áthidalhatják a piacon elérhető jelölt kézfertőtlenítő szerek gyengeségeit, hatékonyabbá téve a Hand-in-Scan kézhigiénés rendszert, segítve a fertőzések elleni harcot.

hand-in-scan.pdf

Dread Hunt – játék okostelefonra

A Corvinus, a BME és a bécsi művészeti egyetem négy hallgatójának összehangolt munkája egy különleges online szerepjáték, amely ötvözi az akció, a krimi, a fantasy és a kaland műfaját.

LEGFRISSEBB
×