Vállalkozásbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 4. szerda, Ferenc

Újbuda gazdasága

Sikeresek a magyar kreatív kisvállalkozások a globális piacon  

Sikeresek a magyar kreatívipari kisvállalkozások a globális piacon

A Design Terminal vezetője és mentoráltjai voltak a március 23-ai Spin-off Klub vendégei. A kreatív iparágak ösztönzéséért felelős ügynökség a legjobb külföldi gyakorlatokat adaptálva nyújt hatékony segítséget a magyar kreatív kisvállalkozásoknak.

Irodakomplexum és pláza épül a metróvégállomáson  

Irodakomplexum és pláza épül a metróvégállomáson
Az M4 metróvonal kelenföldi végállomásánál épül meg a Budapest One épületkomplexum. A Futureal csoport 170 millió eurós beruházása során 70 ezer négyzetméteres irodapark épül. Az első ütem munkálatai 2015 első negyedévében kezdődnek, a befejezés 2017-ben várható. A Budapest One és az Etele City Center építésével Budapest legnagyobb és legmodernebb városi csomópontja jöhet létre a nyugati kapuban, Kelenföldön. A fejlesztő a zöld- és energetikai minősítésben egyaránt a legmagasabb besorolást célozza meg.

Terjeszkedik az Újbudán működő Parafix  

Terjeszkedik az Újbudán működő Parafix
A Vegyész utcában működő Parafix Hungária Kft. nemrég megvásárolta telephelyét és jelentősebb bővítést is végrehajtott üzemében. A vételár mintegy 2 millió forint volt - mondta lapunknak a társaság igazgatója. Az angol anyavállalat Európa egyik legnagyobb ragasztás technikai megoldásokat kínáló cége, amely egyebek mellett a mobiltelefonok apró alkatrészeinek rögzítéséhez gyárt ragasztócsíkot. Az avatóünnepségen résztvevő foglalkoztatásért felelős államtitkár szerint a jövőben a termelő szférát kell erősíteni.

A vállalkozások szerepe döntő a munkahelyteremtésben  

A vállalkozások szerepe döntő a munkahelyteremtésben
Közös munkaügyi fórumot szervezett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), Újbuda Önkormányzata valamint a fővárosi Munkaügyi Központ. A harmadik alkalommal megtartott találkozó célja az volt, hogy naprakész információkkal és gyakorlati tanácsokkal lássa el a munkaerőpiacon szereplő mikro-, kis-, és középvállalkozásokat. Ezúttal a „Nők 40” és a startup mentorprogram előnyei, valamint a hátrányos helyzetűek és a fiatalok foglalkoztatásának támogatása került napirendre.

Újbudai cég a világ legjelentősebb gyártói között  

Újbudai cég a világ legjelentősebb gyártói között

Saját fejlesztésű minilaborjait szállítja a svájci Roche cégnek az újbudai 77 Elektronika. A családi tulajdonban levő magyar vállalat egy fejlesztés eredményeként a világ legjelentősebb gyártóinak sorába lépett, és idén várhatóan 30 százalékkal növeli világpiaci eladásait. Szakembereik kisebb teljesítményű és olcsóbb minilaborok fejlesztésén is dolgoznak, melyeket várhatóan a düsseldorfi műszerkiállításon mutatnak be novemberben.

Újbuda számokban

Budapest XI. kerülete (19341950 között Szentimreváros, 2005 óta hivatalosan Újbuda) a főváros legnépesebb kerülete. A változatos domborzatú és arculatú dél-budai kerület a főváros nyugati kapuja közlekedési értelemben. Az addig jobbára mezőgazdasági jellegű, I. kerülethez tartozó területen a 19. század végétől kezdve rohamosan növekedett a népesség, így 1930-ban rendelet született az új kerület létrehozásáról. A helyi szervek 1934-ben kezdték meg működésüket. 1950-ben, Nagy-Budapestlétrehozásakor érte el mai méretét, miután hozzácsatolták Albertfalvát és Kelenvölgyet. Népessége 1960-as évektől az 1980-as évekig tartó lakótelep-építések nyomán ismét jelentősen gyarapodott.

Miért jó vállalkozni Újbudán?

Újbuda Budapest legnagyobb lélekszámú, és egyik leggyorsabban fejlődő kerülete. Kiváló földrajzi, közlekedési és infrastrukturális adottságok, az országos átlag alatti munkanélküliség, számos, a kerületben megtelepedett nemzetközi hírű cég jelentik Újbuda fő vonzerejét új vállalkozások számára.