Vállalkozásbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. hétfő, Dömötör

A Skála már csak emlék

Elkészült az egykori Skála áruház helyén épülő kereskedelmi centrum legmagasabb pontja. Ahogy ilyenkor szokás, a szerkezetkész épületben bokrétaünnepet tartottak. A világ számos országában jelen lévő ingatlanfejlesztő magyarországi vállalata másfél éve kezdett bele a XI. kerületben épülő Allee projektbe, amely a várakozások szerint a főváros budai oldali  új belvárosának része lesz.  A tervezett átadás idén novemberre várható.


Vásárlási lehetőség a Skála helyett, filmszínház a Bartók mozi helyett - szentimentálisan így is fölfogható az épülő városközpont, amely a klasszikus, eredetileg is idetartozó, de jelenleg nem létező szolgáltatások mellett irodákat és lakásokat is magában foglal. Marteen de Jong, az ING Real Estate Development pénzügyi igazgatója szerint ez a beruházás helyszínét, funkcióit, koncepcióját és időzítését tekintve is rendkívül szerencsés és egyedülálló.

A jelek szerint ezt nemcsak az építtető gondolja így, hiszen az üzlethelyiségekre már megtalálták a bérlőket és a lakások 80 százalékát eladták. Baross Pál az ING Magyarország ügyvezetője szerint Budapestnek jelenleg nincs olyan helye, amely az épülő központhoz fogható. A Kőrösy utcából sétálóutca lesz, ahol rendszeresek lesznek a kisebb-nagyobb vásárok, programok és ahol a tervek szerint a kis, hangulatos „kiülős” helyek dominálnak majd. A Skála parkolójának helyén park lesz és a Bercsényi utca forgalmát a felszínnél egy szinttel lejjebb terelik.

Bár az óriásberuházások építésével járó kellemetlenségeket ezen a helyszínen sem lehetett megúszni, a környékbeliek mégis megbékéltek a helyzettel. Lakos Imre Újbuda alpolgármestere szerint ez nagyban azoknak a nem kötelező munkálatoknak köszönhető, amelyeket az ingatlanfejlesztő a környéken elvégez. Egyebek mellett vállalta a projekt közvetlen közelében lévő házak homlokzatának felújítását. Az Allee 70 ezer négyzetméterével Magyarország egyik legnagyobb városi fejlesztése, amelyben helyet kap kereskedelem, szórakoztatás, szolgáltatás, és amelyben irodák és lakások is épülnek.

LEGFRISSEBB
×