Vállalkozásbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 4. hétfő, Kázmér

Díjazzák az energetikai felújítást

Családi háza van és nemrégiben végeztetett energetikai felújítást? Ez a pályázat éppen önnek szól. A Magyar Energiahatékonysági Intézet Nonprofit Kft. (MEHI) keresi az Év Felújítóját -írja az origo. Azt a három családi ház-tulajdonost, aki a leggyorsabb megtérüléssel végezte el háza energetikai felújítását. A MEHI szerint fontos, hogy a háztulajdonosok felismerjék: bár az energetikai felújítás nem egyszerű, a magas energiaárak mellett előbb-utóbb mindenképpen bele kell vágni.

Egy jól átgondolt és gondosan elvégzett energetikai felújítás több tízezer forinttal csökkentheti a háztartás kiadásait és a befektetett pénz jobban fial, mintha a bankban tartanánk. Erre hívják fel a figyelmet azzal, hogy keresik a 2013. év leghatékonyabb családi ház beruházását.

Pályázni 2014. május 16-ig lehet, egy kérdőív kitöltésével. A pályázatokat megtérülési idő szerint rangsorolják, a három nyertes pedig az oklevélen túl 100 ezer forint értékű energiahatékony fényforráscsomagot, illetve egy-egy energiatanúsítványt kap.

A pályázaton az a magyarországi családi ház vehet részt,
- amelyben 2013. november 1. előtt hajtottak végre energiahatékonysági beruházást és azóta lényeges újabb beruházás nem történt;
- amelyik rendelkezik nyilvántartással az energiafogyasztásáról, az energiaköltségeiről a beruházási előtti időszakra, illetve az azt követő időszakra;
- amelyik rendelkezik nyilvántartással a beruházás költségeiről; és amelyik igény esetén hajlandó beruházását a sajtóban, névvel és arccal bemutatni.
Részletek és a kitöltendő kérdőív itt: http://mehi.hu/projekt/az-ev-felujitoja-palyazati-kiiras

origo / Újbuda (2014. 03. 07.)

Díjazzák az energetikai felújítást