Vállalkozásbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. szerda, Magdolna

Képviselők az öbölben

A legutóbbi közgyűlés zárt ülésén nem kis vihart kavart az önkormányzati üzletrész nagy részének eladása a Lágymányosi-öböl és a Kopaszi-gát fejlesztésére létrehozott Öböl XI. Kft.-ből.

A legutóbbi közgyűlés zárt ülésén nem kis vihart kavart az önkormányzati üzletrész nagy részének eladása a Lágymányosi-öböl és a Kopaszi-gát fejlesztésére létrehozott Öböl XI. Kft.-ből. A látogatás lehetőségét Sass Szilárd, Fidesz képviselő kérte a december 12-i testületi ülésen, amit kérésére Lakos Imre alpolgármester december 20-ra szervezett meg, amikor az újbudai képviselők egy csoportja a helyszínen tekinthette meg, hogy hol tart most az öbölprojekt. A bejárást a kft. ügyvezető igazgatója, Zala László vezette a hideg ellenére szép számmal megjelent politikusok számára.

A munka szemmel láthatóan halad: folyik a parkosítás, hamarosan a padok is kikerülnek. Az éttermeknek szánt épületek már állnak, januárban már birtokba vehetik a bérlők, és áprilisban kinyithatnak. Közöttük már kialakították a játszótér helyét, és megépült a leendő úszószínpad nézőtere is a parton. Három hónapja a Hengermalom utca felőli területen álló erőműnek a kft. által átvett részét is üzemen kívül helyezték, a múlt század első felében épült ipari létesítmény múzeumként, afféle "csodák palotájaként" fogja várni a látogatókat.

Rózsa M. - Újbuda ÚJSÁG (2006. 12. 21.)