Vállalkozásbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 1. kedd, Elza

Márciusi adózási határidők

Adózás márciusban.

Március 12., szerda 
A kifizető, munkáltató a tárgyhót követő hó 12-ig fizeti meg az általa levont személyi jövedelemadó előleget vagy adót. Eddig kell megfizetni a járulékokat: az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot, a fizetendő társadalombiztosítási járulékot, az egészségügyi hozzájárulást, a munkaadói és munkavállalói járulékot, az egészségügyi szolgáltatási járulékot, valamint a START-kártyával rendelkező foglalkoztatott után a 15/25 % járulékot. 
Az egyéni vállalkozó és a társas vállalkozó után a vállalkozás eddig fizeti meg a vállalkozói járulékot is. 
Ezekről a kötelezettségekről a befizetés mellett bevallást is kell tenni a tárgyhót követő hó 12-ig, a foglalkoztató a 0808-as, az egyéni vállalkozó saját magáról a 0858-as nyomtatványt nyújtja be elektronikus úton. 
Újdonság a munkáltatónak az a kötelezettsége, hogy a dolgozó adóhatósági adómegállapítást (ADAM) kérő 07530-as számú nyilatkozatát köteles átvenni akkor, ha a feltételek fennállta esetén sem vállalja a munkáltatói adómegállapítás elkészítését. 
A munkáltatói adómegállapítást vagy az összes, a feltételeknek megfelelő dolgozónak el kell készíteni, vagy mindenkinek együttesen lehet megtagadni, a munkáltató nem válogathat a dolgozók között. 
A dolgozó ADAM-nyilatkozatát a munkáltató összeveti a rendelkezésére álló adatokkal, lehetőség szerint javítja, ezt követően feldolgozza és március 12-ig elektronikusan továbbítja az adóhatóság felé. 

Március 20., csütörtök 
Társasági adóelőleg befizetés, havi bevallók környezetvédelmi termékdíjának befizetése, játékadó befizetése és bevallása a 0878-as bevalláson, havi ÁFA befizetése és bevallása, 0801-es havi bevallás benyújtása, fogyasztói árkiegészítés és költségvetési támogatás igénylése a 0811-es nyomtatványon, az Európai Közösségből történő beszerzés esetén meghatározott adóalanyok 0886-os számú bevallásának benyújtása, az Európai Közösség más tagállamából személygépkocsinak nem minősülő új közlekedési eszköz beszerzésekor a közösségi adószámmal nem rendelkezők 0887-es számú bevallása, a vállalkozási tevékenységet nem folytató társasház 0741-es bevallása. 

Március 28., péntek 
Környezetvédelmi termékdíj előleg és jövedéki adó előleg befizetése és bevallása. 

Március 31., hétfő 
Környezetterhelési díj előleg befizetése, a tárgyévi környezetterhelési díj kötelezettség és az előleg különbözetének bevallása és befizetése.

APEH Közép-magyarországi Régionális Igazgatósága (2008. 02. 20.)

LEGFRISSEBB
×