Vállalkozásbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. hétfő, Dömötör

Széles Gábor a Budai Klubban

Egymillió új munkahely, hat-nyolc éven belül - ez a terv, ha a Fidesz kerül hatalomra. A jobboldal gazdasági programjának egyik alakítója Széles Gábor nagyvállalkozó, médiacsoport-tulajdonos, aki az újbudai Fidesz vendége a párt Budai Klubjában.

A rendezvény előtt váltottunk pár szót Széles Gáborral. Az utóbbi napok-hetek világgazdasági eseményeire reagálva Széles elmondta, ennek a hazai gazdaságra gyakorolt hatásai azt a jobboldali álláspontot igazolják, miszerint Magyarországnak olyan utat kell követnie, amely mentén a lehető legkisebb mértékben válik függővé a nemzetközi vállalatbirodalmaktól.

A Fidesz gazdasági programcsomagja egyebek mellett erre keresi a megoldásokat. Egymillió új munkahely Magyarországon, ez a legfontosabb eleme ennek a programnak, melynek kidolgozásában Széles Gábor is részt vett. A vállalkozó kérdésünkre elmondta, hogy ha fél éven belül a Fidesz kerülhetne kormányzati pozícióba, akkor hat-nyolc éven belül megvalósítható lenne az egymillió új munkahely. Széles leszögezte: nem a multiktól kell várni az új munkahelyek létrehozását, hanem az hazai feladat kell, hogy legyen, hiszen így a munkahelyteremtéssel járó költségek is nagyságrendekkel alacsonyabbak.


R.M. - Újbuda ÚJSÁG (2008. 10. 16.)

LEGFRISSEBB
×