Vállalkozásbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. hétfő, Vilma

Újbudai Szent Gellért Seniorház - Más, mint a többi.

35 ezer nyugdíjas.

Újbuda önkormányzatának kiemelt célja a kerületben lakó 35 ezer nyugdíjas életminőségének javítása. Ennek egyik legjobb példája a XI. kerület szívében épülő Újbudai Szent Gellért Seniorház, A Seniorház 2008. májusában nyit egy olyan piacon, ahol óriási igény van az időskorúak emberközpontú és biztonságos ellátására, ahol igenis keresik a minőségi szolgáltatásokat. 


Az értékesítés jól halad, a lakások több mint 50%-a elkelt. Visszafizetéses pénzügyi konstrukcióval, biztos pénzügyi alapokkal, teljesen új megoldást kínál a hazai lehetőségek között. Hamarosan együttműködő partnereik közé sorolható az OTP Életjáradék Zrt. és a Szent Imre Kórház. 

Minőségi szolgáltatásokkal, igényes, hasonló korosztályból közösséget kialakítva, aktív és önálló életet biztosít az időskorúak számára. A beköltözőknek nem kell feladniuk önállóságukat. Saját újépítésű, szép apartmanjukban élnek, amelynek ajtaját becsukva senki nem zavarja őket. A Seniorház élethosszig tartó gondozást és ápolást biztosít, alapáron, háziorvosi rendeléssel, 24 órás nővérszolgálattal. 


Teljes szakmai gárda dolgozik azon, hogy az élet minden területén segíthessenek azoknak, akiknek az egyedüllét jelenti a legnagyobb gondot, igénylik a biztonságot, törődést és közösségre vágynak. 


Az Újbudai Szent Gellért Seniorház fenntartása nem az állami normatív támogatások rendszerére épül. Működése nem függ sem a politikai, sem a szociálpolitikai döntésektől és változásoktól. 


Az épületbe belépve megtalálunk mindent, ami a mindennapi élet tartalmas eltöltéséhez szükséges. Két hatalmas, világos átriumos belső udvart ölel át az épület, belső kis kerttel, kedves padokkal, közösségi térrel. Van könyvtár, videó és zeneszoba, imaterem, kártyaszoba és több kézműves foglalkoztató, nővér és orvosi szoba is. 


A ház szintjei két lifttel és két lépcsőházzal vannak összekötve. Minden egyes apartman teljes konyhával felszerelt, tehát a bentlakók saját háztartást is vezethetnek. De a Seniorház rendelkezik saját konyhával és étteremmel is, ami azt jelenti, hogy akik nem kívánnak főzni, azoknak lehetőségük van, hogy az étteremben ízlésesen megterített asztalok mellett étkezzenek. 


Az apartmanok mindegyike utcára vagy parkra néz, igény szerint egy, másfél és kétszobás, valamint háromszobás közül lehet választani. Szinte mindegyikhez tartozik erkély. A felső szintek nagy teraszairól csodálatos panoráma nyílik, jól látszik a Gellért-hegy és a Citadella.

Újbuda MÉDIA (2007. 12. 07.)

 

Kapcsolódó linkek:

Szent Gellért Seniorház